Şanlıurfalı girişimci iş adamı Mahmut Barut, sebze fiyatlarıyla yaptığı açıklama da tarımda en önemli konunun aracıların azaltılması olduğunu söyledi.

Doğru bir model oluşturuluyor.

Üretilen ürünün nihai tüketiciye doğrudan buluşmasını sağlayacak bir sistemin oluşturulması gerektiğini belirten Barut ‘’Devletimizde bu noktada çiftçileri birlikleri ve kooperatifler aracılığı ile yeni ve doğru bir model oluşturmaya çalışıyor’’ dedi.

Sektör bileşenleri mağdur edilmemeli.

Yapılan çalışmalar kapsamında pazarlama ağının doğru bir yöntemle belirlenmesi gerektiğini de bildiren Barut ‘’Serbest piyasa ekonomisine bağlı kalarak bir model ortaya konulursa sürekliliği oluşacaktır. Burada en önemli konulardan birisi sektör bileşenlerinin mağdur edilmemesidir’’ dedi.

Amaç hükümeti vurmak.

Barut, açıklamasında önemli bir konuya da temas etti. Sebze fiyatlarının yüksekliğine feryat figdan edenlerin tanzim noktası kurulmasıyla ‘’Devletin işi bu mu ?’’ eleştirisine tepki gösteren Barut ‘’Sebze ve meyve fiyatlarına feryat figan edenlerin; Bugün devletin işi bu mu demesi aslında olayın fiyatlar değil hükümeti vurma aracı olduğu aşikardır. Tüketicinin ve üreticinin birlikte memnun olacağı bir modelin başarılı olması hepimizin ortak paydasıdır’’ dedi.

MEDYAURFA.COM