Barut, açıklamasında ‘’Pamuk hem ülkemiz hem de bölgemiz için stratejik bir üründür’’ dedi.

Pamuk hasadı mevsiminin tüm çiftçilere, sanayicilere hayırlı olmasını dileyen Barut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Artan verimlilik, gelişen teknoloji ile beraber ülkemizin en önemli tarımsal ürünlerinin başında olan pamuğun hasat dönemi başlamış bulunmaktadır. Çiftçilerimize hayırlı, bereketli mahsüller dilerim.

Şanlıurfa, Türkiye pamuk üretiminin %38 ini karşılamaktadır. Sulama alanlarının genişlemesiyle birlikte pamuk üretim kapasitemizin çok daha yüksek oranlara ulaşacağı aşikârdır. Pamuk hem ülkemiz hem de bölgemiz için stratejik bir ürün olduğu gibi, şehrimizin sanayi alt yapısının gelişmesi ve ihracatımızın artması için de çok önemli bir üründür. Pamuk bir çok sektörde kullanılmaktadır. Bunlar; tekstil sanayi, kimya sanayi, gıda sanayi ve hayvan besiciliğidir.

Pamuğun depolanma koşulları hassas olduğundan çiftçilerimiz ürünlerini sağlıklı olarak depolama imkânı bulamamaktadır. Dolayısıyla çiftçi ürününü doğrudan satmak veya emanet usulü fabrikaya bırakmak durumunda kalmaktadır. Pamuk başta olmak üzere çiftçilerimizin ürünlerinin korunması ve de dünya fiyatlarıyla satılması için çiftçi birliklerinin çok etkin çalışması gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hükümetimizin,  Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba'nın üzerinde önemle durduğu Lisanslı Depoculuk ülke tarımımızın geleceğine atılan çok önemli bir adımdır. Özellikle lisanslı depoculuk faaliyetlerinin başlamasıyla ve artmasıyla çiftçilerimizin ürünleri zayii olmadan satılabilecektir. Buradan çiftçi birliklerimize ve sanayicilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Lisanslı depoculuk faaliyetlerinin artmasıyla beraber tarım ürünlerini depolama konusunda önümüzdeki yıllarda herhangi bir sıkıntı oluşmayacaktır. Bu sebeple gerekli alt yapı imkânlarınızı geliştirmeniz, hem üretiminize hem de çiftçilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Çiftçilerimize de tavsiyem birlikte çalışma kültürünü geliştirmeleri olacaktır.

Böylelikle hem maliyetler düşecek, hem pazarlama imkânı kolay olacak, hem de verimlilikleri artacaktır.

Tekrar pamuk hasat mevsiminin tüm çiftçilerimize, sanayicilerimize hayırlı olmasını ve bereketli kazançlar niyâz ediyorum.