Yeni teşvik paketi, dev holdinglerin Doğu’ya yatırım yapmasını sağlayacak.  Kibar, Akfen, Zorlu, Eczacıbaşı gibi dev holdingler, 140 milyar TL’lik teşvik paketi ile, Doğu ve Güneydoğu’da yatırım yapabilecekleri mesajını verdiler.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Pınar ve Rubenis gibi dev kurumlara yenilerinin eklenmesi bekleniyor.

Eczacıbaşı: Değerlendirmeye alacağız.

İş dünyasının doğu ve güneydoğu anadoluya direksiyon çevireceğinin mesajını il olarak Eczacı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı verdi. Son 5 yıl içerisinde yaptıkları yatırımlardan birisinin Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Malatya’daki Eczacıbaşı Monrol üretim tesisinin olduğunu belirten Eczacıbaşı ‘’Son destek paketinin ardından Doğu ve Güneydoğu illeri, hiç kuşkusuz yeni yatırım projelerimiz için değerlendirmeye alacağımız yerler arasında olacak” dedi.

Zorlu: Terör biterse cazip hale gelir.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise terörün sona ermesi halinde bölgenin cazip hale geleceğini ve grup olarak orta, uzun vadede üretim tesislerini Doğu ve Güneydoğu’ya taşımayı düşünebileceklerini vurguladı.

Akın: İlk defa sıcak bakıyorum.

Teşvik paketinin iş dünyasını nasıl heyecanlandırdığının kanıtı ise Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın açıklaması. Akın konuyla ilgili “Bu teşvik paketi, birçok firmanın Doğu ve Güneydoğu’ya taşınmasını sağlayacak. İlk defa bir teşvik yasasına sıcak baktım” ifadesini kullandı.

Kibar: Yatırım yapmayı düşünürüz.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Terörün sebeplerinden birisi de iş imkânlarının olmaması. Her türlü destek faydalı. Biz de yatırım yapmayı düşünürüz.”