GAZİANTEP (AA) - Gaziantep’in gıda ve tarım ürünleri, Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB), "gtbbazaar.com" uygulamasıyla uluslararası piyasalara açılacak.

GTB'den yapılan açıklamaya göre, borsa, Gaziantep’in tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla "gtbbazaar" uygulamasını üyelerinin hizmetine sundu.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde gıda üzerine faaliyet gösteren firmalarla elektronik ortamda ticaret yapma kolaylığı sağlayacak portal aynı zamanda uluslararası emtia piyasalarındaki gıda fiyatları hakkında da bilgiler derleyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, "gtbbazaar.com" ile ilgili tüm yazılım çalışmalarının tamamlandığını ve sistemin uygulamaya alındığını belirterek, "Sistem üye firmalarımıza, gtbbazaar.com üzerinden yurt içi ve yurt dışındaki alıcılara ürünlerini sergileyebilme, alım-satım yapabilme ve talep ettikleri ürünlerle ilgili ilana çıkma imkanı sağlıyor." dedi.

Uygulamanın uluslararası alanda daha aktif kullanımı için yurt dışındaki oda ve borsalarla ticari iş birliği görüşmelerine başladıklarını ifade eden Bayram, farklı ülkelerden firmaların da portala üye olmasıyla birlikte e-ticaret hizmet ağının daha geniş kitlelere ulaşacağını vurguladı.

Bayram, kapalı üye sistemiyle çalışan portalın sadece tarım ve gıda ticareti yapan ve yapmak isteyenlere hitap ettiğini ayrıca ilk etapta Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hizmet vereceğini sözlerine ekledi.