Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyelerinin dünya gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olarak değerlendirilen SIAL Paris 2016 Fuarı'na katıldığı bildirildi. GAİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, GAİB tarafından Paris'te düzenlenen "SIAL Paris 2016 Fuarı'na katılım sağlandı.

GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, dünyanın önemli gıda fuarlarından SIAL'in ürünlerin tanıtımı adına büyük organizasyon olduğunu belirtti.

Türkiye'den 148 firma ve 7 bin katılımcının iştirak ettiği fuara bölgeden 52 firmayla çıkarma yaptıklarını ifade eden Çıkmaz, fuarda aynı zamanda Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun stant açtığını kaydetti.

Türkiye'nin geleceğe dair önemli hedefleri bulunduğunun altını çizen Çıkmaz, bu hedeflere ulaşmak için dünyaya Türk ürünlerini tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Çıkmaz, şöyle devam etti:

"SIAL, ürünlerimizin tanıtımı için önemli bir organizasyon, bölgeden sektör temsilcileriyle fuara katıldık. Bu gibi organizasyonlar ihracatımızın arttırılması için de büyük önem taşıyor. GAİB olarak nerede önemli organizasyon var, orayı yakın takibe alıyoruz. Ülkemizin büyük hedefleri olduğu gibi bölgemizin de büyük hedefleri var. Türkiye'nin bu hedeflerine ulaşması bizim gayretli çalışmalarımıza bağlı."

Fuarın hem sektörel, hem de genel ihracatın arttırılmasına katkı sağlayacağına inandığını aktaran Çıkmaz, bu nedenle uluslararası fuarları kaçırmamaya çalıştıklarını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya da ürünlerin tanıtımı adına önemli gördükleri fuara sektör temsilcilerini de davet ettiklerini belirtti.

- Katılımcılara Türk yemekleri ikram edildi

Aşçıların fuar bitene kadar makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlarla yapılan Anadolu mutfağının lezzetli yemeklerini katılımcılara ikram edeceğini bildiren Altunkaya, "Standımız büyük ilgi gördü. İnsanlar Türk yemeklerini seviyor. Hem ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi veriyoruz, hem de bu ürünlerden hazırlanan eşsiz lezzetlerimizdeni tattırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Fuarın AB ve dünya pazarlarına daha fazla açılım adına da büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Altunkaya, "Ortadoğu ülkeleri önemli bir pazarımız ancak pazar çeşitliliğini önemsiyoruz. Bu kapsamda Avrupa ülkeleri de önemli bir nokta. Ürünlerimizi daha fazla tanıtıp, Avrupa ülkelerine daha fazla ihracat yapmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

SIAL'de en fazla ürün sergileyen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Altunkaya, bu ürünlerin büyük beğeni topladığını ifade etti. Fuara birçok ülkeden firma temsilcisinin katıldığına işaret eden Altunkaya, gıda satın alma kanalları, alıcı ve satıcılarla tüketiciler ve diğer ilgili işletmelerin Türk ürünlerine ilgi gösterdiğini kaydetti.

Tanıtımların sonuç vereceğini, dünyanın Türk ürünlerini daha çok tüketeceğini ifade eden Altunkaya, tüm mücadelelerinin bu doğrultuda devam ettiğini aktardı.