Ziraat Odası yetkilileri görüşmede desteklemesi bekletilen 10 Bin hububat çiftçisinin sorunun çözüldüğü müjdesini verdi.

Toplantıda yaklaşık 10 Bin hububat çiftçisinin destekleme konusu ile DEDAŞ ile yaşanan sorunlar gündeme alındı.

Toplantıda Açıklamada bulunan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Türkiye’nin yer altı kaynaklarının fazla olmamamsı nedeniyle en büyük değeri olan Toprağı işleyip tarım
konusunda dünya piyasalarında söz sahibi olmak için büyük çaba içerisinde olduğunun bu çabanın merkezlerinden birinin de Şanlıurfa olduğunu ifade etti.  Bu bağlamda Şanlıurfa çiftçisinin hükümeti ve Şanlıurfa milletvekillerinin de öncelikli konuları arasında yer aldığını belirtti.

Kaçar: Tarım en büyük hedefimiz

Kaçar, ‘bu gün Türkiye’nin yer altı kaynağı olarak petrol veya doğal gaz rezervleri fazla değildir. Ancak dünyanın en değerli madeni olan geniş verimli topraklara sahiptir. Toprağımızın işleyip elde ettiğimiz gelirle tarımda dünya piyasalarında önemli söz sahibi olmak için hükümetimiz çiftçilerimize daha iyi imkanlar sunmak için büyük çaba içerisindedir. Toprağımızın ve çiftçimizin değerini bilerek bu amacımıza ulaşabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bugün ülkemizin en büyük tarım kentlerinden biri olan Şanlıurfa’daki ziyaretlerimiz kapsamında tarımla alakalı kurumlarımız ile bir araya geldik. Çiftçimizin DEDAŞ ile yaşadığı sorunları biliyoruz ilke ziyaretimizi de oraya gerçekleştirdik. Görüşmelerimizi yaptık çözüm noktasında çalışmalar olacaktır. hububat çiftçimizin sorunları da çözülmek üzere bu konuda sonuç almak üzereyiz. Ben buradan çiftçilerimize çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.