SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Moralinizi bozmayın, yılın ikinci yarısında ekonomimizin düzeleceğine inanıyorum. Sakın paniğe kapılmayın, kendinize ve ülkemize güvenin." ifadelerini kullandı.

SANKO Holdingden yapılan açıklamaya göre Konukoğlu, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde açılan 6. Penye, Tekstil ve Teknolojileri (PENTEX) Fuarı’nda stantları dolaşarak, tekstilcilerle sohbet etti.

Gaziantep sanayisinin esnek üretim kabiliyeti bulunduğunu vurgulayan Konukoğlu, kentin yaşanılan zorlukları aşmakta örnek başarılara sahip olduğunu kaydetti.

-"Fuarlara önem verin"

Gaziantep’in fuarlar kenti haline geldiğini belirten Konukoğlu, "Fuarlar tanıtım, üretim, istihdam ve ihracat açısından büyük önem taşıyor. Fuarlara iyi hazırlanın, önem verin, tasarımlarınızı iç ve dış talebe uygun olarak güncelleyin." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı istihdam seferberliği çağrısına da değinen Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı’nda atalarımız ülkemizi kanları pahasına savunmadılar mı?  Atalarımızın, 'Hayır, Kurtuluş Savaşı’na gitmem' deme şansı var mıydı? Elbette yoktu. Bugün de ekonomide şahlanışa, sıçrama yapmaya ihtiyacımız var. 'Ben ekonomik kurtuluş savaşında yer almam' deme noktasında değiliz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın başlattığı istihdam seferberliği üretimi, üretimin artışı ise ihracatı ve yatırımları artıracaktır. Moralinizi bozmayın, yılın ikinci yarısında ekonomimizin düzeleceğine inanıyorum. Sakın paniğe kapılmayın, kendinize ve ülkemize güvenin."

Yurt içindeki iş dünyasından ziyaretçilerin yanı sıra Irak, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Afrika ve Türk cumhuriyetlerinden ziyaretçilerin geldiği fuar, yarın da gezilebilecek.