GSO'dan yapılan açıklamaya göre, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ziyarette yaptığı konuşmada, KUTSO heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep’in geçmişten bugüne üreten bir şehir olduğunu kaydetti.

Sanayiciler olarak gece gündüz demeden çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini belirten Ünverdi, "1765 Marsilya Limanı Kayıtlarına bakıldığında şehrimizden Antep işi kumaşların alınıp satıldığını ve ihraç edildiğini görebilirsiniz. Biz de atalarımızdan aldığımız girişimcilik ruhuyla çok geniş bir ürün yelpazesinde üretim yapmaya devam ediyoruz. Ürettiğimiz ürünleri dünyanın 180 ülkesine ihraç ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 6,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl sonunda 7 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ünverdi, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci atlatmasına katkıda bulunacak tüm çalışmaları sonuna kadar desteklediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnşallah bu zor günleri birlikte atlatacağız. Hepimiz sanayisiyle, ticaret erbabıyla ülkemiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Son dönemde devletimiz tarafından uygulamaya konulan çok önemli uygulamalar söz konusu. Biz de bu çalışmalara tam manasıyla katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Tasarruf tedbirleri, enflasyonla mücadele, yüzde 10 fiyat indirimi gibi son dönemde başlatılan kampanyaları destekliyoruz."

Ev sahipliği için GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’ye teşekkür eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç da, Gaziantep’in çalışkanlığı, sanayisi, insanı ve farklılıkları ile tüm şehirlere örnek olduğunu ifade etti.

Yurtiçi ve yurtdışı gezileri kapsamında Gaziantep ve bölge illerini ziyaret ettiklerine dikkat çeken Özotraç, "Bu bölgede ziyaretlerimize Gaziantep’ten başladık ve daha sonra Şanlıurfa ve Hatay ziyaretlerimiz olacak. Gaziantep Ortadoğu’ya açılan bir kapı ve 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Zaten misafirperverliğiyle Gaziantep çok sıcakkanlı bir şehir. Bu anlamda şehrimiz ve ülkemiz adına sizlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Özotraç, Gaziantep ile ticari ve kültürel işbirliklerini geliştirmek istediklerini belirterek, bu kapsamda sanayicileri Kütahya’ya yatırım yapmaya davet etti.

Kütahya’nın özellikle termal tesis yatırımları için ideal bir alan olduğunu anlatan Özotraç, iki şehir arasındaki kültürel bağların gelişmesi ve turizmin artması için haftada bir gün doğrudan uçak seferi düzenlenmesi önerisinde bulundu.

GSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Cevdet Akınal, Ferhan Sağım, yönetim kurulu üyeleri Perihan Çöçelli, Başar Küçükparmak, Mustafa Özmermer ile Genel Sekreter Kürşat Göncü’nün de hazır bulunduğu ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.