Siyasette ve sivil toplum kuruluşu yapılanmasında uzun yıllardır başarılı bir performans grafiği çizen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Barut, MÜSİAD’ın Şanlıurfa Şube Başkanlığı görevine getirildi.

MÜSİAD’ın 19. Cu Genel Kurul Toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı.

Toplantıya; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik, GAP İdaresi Başkanı Vildan Gönüllü Çelik, Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Şelli, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Kurt, Bahattin Yıldız, Faruk Bayuk, İbrahim Kaymaz, Evren Sanayi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Mithat Arhan ve üyeler katıldı.

Vali Tuna ‘’MÜSİAD’ı muhabbetle seviyoruz’’.

Genel Kurulda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna bir konuşma yaptı. Tuna, MÜSİAD’ın yerli ve milli bir duruş sergileyen, muhafazakar değerli temsil eden ve gönülden muhabbetle sevdikleri bir örgütlenmenin olduğunu söyledi.  

İş dünyasına seslendi.

Vali Tuna, konuşmasında iş dünyasına Şanlıurfa’yı anlattı ve iş dünyasından beklentilerini sıraladı. Tuna ‘’Şanlıurfa Türkiye’nin yaş ortalaması itibariyle en genç ve dinamik şehridir. Hem bölgenin hem Türkiye’nin sigortası ve ülkemizin gelecekte ihtiyacı olan genç nüfusu da burada. İş dünyamızdan ve sanayicilerden beklentimiz bölge insanını, çocuklarımızı vasıflı hale getirmeleridir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda ihtiyacını karşılayacak şekilde sanayimize, üretimimize katkıda bulunacak hale getirmeleridir.  Bu konuda iş birliği yapmamız, gayret göstermemiz lazım. Burada yetiştireceğiz ve başka illere ihraç edeceğiz vasıflı elemanları’’ dedi.

İş dünyasına yardımcı oluyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Genel Kurulda yaptığı konuşma da yerel yönetimler anlamında kendilerinin ülkesine, milletine bağlı, değerlerini bilen insanlar olduklarını söyledi. Başkan Çiftçi ‘’Bizler nereden geldiğini, nereye gitmesi gerektiği noktasında piyasa anlamında çalışan iş adamlarıyla birlikte hareket eden, iş dünyası anlamında da ülkemizde istihdam oluşturan, üretime katkı sunan, ihracat anlamında ülkemizin ekonomisini besleyen, tüm işadamlarıyla yetkilerimiz ölçüsünde, elimizdeki imkanlarla yardımcı oluyoruz. Peygamberler şehri Şanlıurfa’mızın gelişmesi için, sadece ve sadece kamu kurum ve kuruluşların çabası yetmeyecektir.  Bilimi elden bırakmadan, yararlı ve faydalı projelerle şehrimizi bölgede parlayan bir yıldız olarak el birliği ile kalkındırmamız gerektiğini düşünüyorum.’’ Dedi.

MÜSİAD’ın 17. Genel Kurulu toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesi ve plaketlerin takdim edilmesiyle sona erdi.

HABER/FOTOĞRAFLAR

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA