Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin hastaları sevksiz almasını sağlayan 2019 yılı Global Bütçe Anlaşması, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile imzalanmıştı. Bölgede sağlık konusunda etkili bir konuma gelen Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu imza ile sağlık konusunda yeni adım atmıştı.

Atılan imzaların ardından geçen süreçte, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2019 yılı Global Bütçe Anlaşması çerçevesinde, ilk 8 aylık hizmet sonucunda hedeflerin ilerisinde ekonomik göstergeler elde etti.

Hastane, bu göstergelerin ardından SGK Başkanlığı tarafından ek ödenekle desteklenirken, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, SGK Başkanı Dr. Selim Bağlı ile bir araya geldi.

Şanlıurfa’nın sağlık sorunları ve çözümlerinin aktarıldığı toplantıda, yatırımların kentteki sağlık hizmetini artıracak şekilde planlaması konusunda görüş birliğine varıldı.

Görüşmede ayrıca SGK Başkanı Dr. Selim Bağlı, Rektör Çelik ve Başhekim Altay’a, kente yaptıkları önemli hizmetlerden dolayı teşekkür etti.