Beraberlerinde GAP TEYAP’tan ve GAP TEAM’dan uzman kişiler ile birlikte yapılan inceleme sonrası çiftçilere zararlılar ve yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.

Sarımsak için sulama gerekiyor

Şanlıurfa Ziraat Odası Tarım Danışmanları GAP TEAM ve GAP TEYAP yetkilileri ile birlikte saha çalışmalarını sürdürdü. Danışmanlar önce GAPTEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel eşliğinde  Konuklu Mahallesinde sarımsak tarlası saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Yapılan inceleme sonucunda Çin beyazı diş sarımsak makineyle ekimi yapılmış. Taban gübresi ve üst gübresi iki defa üre uygulaması yapılmış. Tarlanın acil sulamaya ihtiyacı olduğu çiftçiye bildirildi.

Bu mevsimde zeytin zararlılarına dikkat

Danışmanlar sarımsak tarlasının ardından Tatarhöyük Köyünde zeytin bahçesi ziyaret ederek çiftçiler zeytin zararlıları konusunda bilgilendirildi. Tatarhöyük ziyaretini GAP TEAM’dan bitki hastalıkları uzmanı Şahin Türkölmez ile birlikte gerçekleştiren danışmanlar, bahçede çok yoğun bir şekilde 'verticillum' hastalığı belirledi. Şanlıurfa Ziraat Odası Tarım Danışmanları Gülbin Öncel, Galip Gazanfer, Gülistan Ertürk, Oya Kılıç gerekli tavsiyelerde bulundu.