Ziraat bankası ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenen çiftçilerin kredilerine 12 aya kadar vadelendirme hakkı sağladı. 30 Haziran 2019’a kadar vadesi olan kredi borçları yeniden yapılandırılacak.

Açıklamada, Ziraat Bankası tarafından, Bakanlar Kurulu kararları kapsamında tarımsal kredi kullandırılan ve geçici olarak gelir-gider dengesi olumsuz etkilenen üreticilerin, tarımsal faaliyetlerinin devamını sağlamak için vadesi 30 Haziran 2019'a kadar olan işletme ve yatırım kredileri vade tarihinden itibaren 12 aya kadar vadelendirilebileceği belirtildi.

"Yeniden vadelendirme dönemi için yıllık yüzde 11 oranında faiz uygulanacaktır" denilen açıklamada söz konusu oranın piyasa koşullarının altında olduğu vurgulandı.
Açıklamaya göre, yeniden vadelendirilen tutar dışında kalan kredi bakiyesi eski faiz oranı ve vade yapısıyla aynen devam edecek.

Vadelendirme haberi hakkında konuşan Harran ziraat odası başkanı Mahmut Özyavuz; Ziraat bankasının yapmış olduğu bu açıklama umarım çiftçilerimizi mutlu etmiştir. Bizler her yerde ve her zaman çiftçilerimizin sıkıntısını gündeme getirdik. Devlet yetkililerimizde bu olaya sessiz kalmayarak dile getirdiğimiz sıkıntılara çözüm üretmek için canla başla çalıştılar. Başta Harran ovamızdaki çiftçiler olmak üzere ülkemizin genelindeki çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum. Her zaman üreten Türkiye için çiftçilerimizin yanndayız”dedi.