Turizm Şehri Şanlıurfa’da Turizm Haftası Etkinlikleri bu sabah saat 10:00’da bir otel de düzenlenen etkinlikle start aldı.

Düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Kırıkçı, İl Müftüsü İhsan Açık ve çok sayıda Harran Üniversitesinden öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman,” Göbeklitepe dünyanın ilk tapınağı ve 0 noktası olarak söylüyoruz;  ancak daha fazla uluslararası alanda tanıtıma ihtiyacı olan bir değerimizdir” dedi.

Duman sözlerine şu şekilde devam etti;

“Turizm Haftası etkinliklerinin Şanlıurfa programını başlatmış bulunmaktayız. Turizmin ilimiz açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Daha fazla Şanlıurfa’nın tanıtımına ve turizmin çeşitlenmesine katkıda bulunmamız lazım. Turizmin çeşitlenmesinde: Şanlıurfa Valiliği, Belediye, İl kültür ve Turizm, Bakanlığımızın etkinlikleriyle yapılan Tarihi eserlerimizdeki restorasyonlarımız ve kazı çalışmalarımızla bütün bu çalışmalar devam ettiriliyor ve katkıda bulunuyor.  Turizm açısından tanıtım etkinliklerimizin daha da artması lazım. Peygamberler şehri, inanç ve kültür şehri olan Şanlıurfa gerçekten ön planda. Bundan sonraki dönemde Göbeklitepe ile birlikte Dünya çapında daha fazla tanınmış ve turizm bu konuda da tanınmış olacak”

GÖBEKLİTEPE’Yİ DÜNYAYA TANITMAMIZ LAZIM

Göbeklitepe dünyanın ilk tapınağı ve 0 noktası olarak söylüyoruz diyen Aylin Kırcı Duman; “ancak daha fazla uluslararası alanda tanıtıma ihtiyacı olan bir değerimizdir. Yine açılacak olan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, çok önemli bir değerimiz, mozaikler aynı şekilde. Açık hava Müzesi ile Harran’ıyla Ve yine Halfeti’yle Dünyanın gözü üzerimizde bu noktada bütün değerlerimize sahip çıkarak, özelikle de turizm sektörüne de destekleyerek ilerlememiz lazım” ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, “Gerçekleştirdiğimiz Turizm Haftası etkinliğinin, Ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyele dönüşerek ülkemiz ve ilimizde turizm sektörünün gelişmesi ve katkı sağlaması en büyük dileğimiz. İlimize yönelik turizm istatistiklerini incelediğimizde her yıl bir önceki yıldan çok daha iyi olduğunu görmekteyiz” sözlerini sarf etti.

Turizm Haftasi Etkinligi | urfaTv