Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, firmalarının kuruluşunun 15. yılını kutlayacakları 2018 yılına, güçlerini birleştirdikleri Hintli traktör devi Mahindra ile gireceklerini belirterek, "Markamızı, Mahindra global üretim ve satış ağının önemli bir parçası yaparak ülkemize ve ülkemiz çiftçisine daha fazla kazandırmak için çalışacağız." dedi.

Armağan, İzmir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Erkunt Traktör'ün dünyanın lider traktör üreticisi Hintli Mahindra&Mahindra (M&M) ile Türkiye ve dünya pazarında tek çatı altında faaliyet göstermek üzere anlaştığını anımsattı.

Kendisinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin devam edeceğini belirten Erkunt, firmanın ilklere imza atarak çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Mahindra'nın dünya çapında 164 şirketi, 200 binden fazla çalışanı bulunduğuna ve 2 bin 500 satış noktasına sahip olduğuna dikkati çeken Armağan, bu firmanın global gücünü de arkalarına alarak önemli bir ivme yakaladıklarını dile getirdi.

Armağan, Mahindra'nın bin 500 kişilik Ar-Ge ekibinin desteğiyle Erkunt özelinde yeni modeller geliştirileceğini bildirdi.

Çiftçilerin beklentilerine cevap verecek nitelikteki ürünlerle 2020'de pazarın ikincisi olmayı hedeflediklerini söyleyen Armağan, şunları kaydetti:

"Erkunt modellerinin yanı sıra yurt dışında da ArmaTrac markasıyla büyümeye devam edeceğiz. 2018 yılında kutlayacağımız 15'inci yılımıza Mahindra ile birlikte güçlü bir giriş yapıyoruz. Markamızı, Mahindra global üretim ve satış ağının önemli bir parçası yaparak ülkemize ve ülkemiz çiftçisine daha fazla kazandırmak için çalışacağız. Şubat ayında Ege Bölgesi'ne özel yeni modelin lansmanını yapacağız. Tüm modellerde fiyat avantajı sağlamak için ürün maliyetlerini düşürmek için çalışıyoruz."

Armağan, Mahindra'nın dünya çapında ürün tedariği konusunda yüksek montanlı satın almalar yaptığını ve Erkunt Traktör olarak birçok parçayı daha uygun maliyetlerle satın alacaklarını, bu durumun da çiftçiye fiyat avantajı olarak yansıyacağını bildirdi.

Traktörlerindeki yerlilik oranını artırmak için de çalışmalar yaptıklarını dile getiren Armağan, bunların başında motor ve transmisyonu yerlileştirme çabalarının geldiğini kaydetti.