- Sosyal medya üzerinden başlatılan Türk lirasını korumaya yönelik kampanyaya Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyamanlı vatandaşlar da destek verdi
- Şanlıurfalı döviz bürosu sahibi Baz: 
"İnsanların bu vatan için neler yapacağını herkes görecek"
- Adıyaman Kuyumcular Odası Başkanı Ünal: 
"İş adamlarımızın dolar üzerinden değil de TL üzerinden ticaret yapmalarını istiyoruz"

Sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz" adlı kampanyaya Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyamanlı vatandaşlar destek verdi.

Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, elindeki ABD dolarlarını bozdurmak amacıyla döviz bürolarına gitti.

Döviz bürosu sahibi Mustafa Baz, gazetecilere, 15 gün öncesine kadar insanlarda bir panik havası oluştuğunu ve bazı televizyonlardaki yorumcular nedeniyle vatandaşların döviz almaya başladığını söyledi.

Ancak geçen hafta cuma gününden bu yana sosyal medyada başlatılan kampanyanın etkili olmaya başladığını aktaran Baz, "Kampanyanın bugünden sonra daha da etkili olacağını düşünüyorum. İnsanların bu vatan için neler yapacağını herkes görecek." diye konuştu.

İş adamı Necmi Kılıçalp ise kampanyaya destek vermek amacıyla dövizini bozdurduğunu söyledi.

Halkın 15 Temmuz'da nasıl dik durduysa şimdi de aynı duruşu sergilemek zorunda olduğunu ifade eden Kılıçalp, "Kampanyaya destek olmak zorundayız. Eğer destek olmazsak 15 Temmuz'da kazandıklarımızı kaybetmekle karşı karşıya kalabiliriz." dedi.