- Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: 
- "Bizim anlayışımıza göre TL berekettir. Bundan dolayı 'Dövizi boz, oyunu boz' diyoruz"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki reklam panolarına asılan afişlerle Türk lirasına destek çağrısı yaptı.

Kentin en işlek caddelerindeki reklam panolarına, "Milli Para Berekettir, Doları Boz, Oyunu Boz" afişleri asıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk lirasına destek verilmesi amacıyla iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Türk lirasının milli bir değer olduğuna işaret eden Çiftçi, "Şanlıurfa Türk lirasına sahip çıkılması konusunda yerini almalı. Türk lirası bizim milli değerimiz." dedi.

Döviz bozdurarak Türk lirasına destek vermek için halka çağrıda bulunduklarını aktaran Çiftçi, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizin ekonomik mücadelesini görüyoruz. Biz de 'Dövizi boz, oyunu boz' kampanyasına başladık. Şehrin en işlek caddelerine bu sözlerin olduğu bilboardları astık. Madem dış piyasa tehdidi altındaysak bizim vatandaş olarak tedbir almamız lazım. Benim param değer kaybettikten sonra, ülkem fakirleştikten sonra birey olarak kendimi dövizle muhafaza etmemin bir anlamı yok. Hepimiz bir bütünüz. Bizim anlayışımıza göre TL berekettir. Bundan dolayı 'Dövizi boz, oyunu boz' diyoruz." 

Taksi şoförü Hüseyin Tiryakioğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liraya destek çağrısına katıldığını belirterek, yatırım amaçlı aldığı 100 doları Türk lirasına dönüştürdüğünü belirtti.

Reklam panolarındaki afişlerin halkın dikkatini çektiğini dile getiren Tiryakioğlu, belediyenin yaptığı çağrının Türk lirasına destek sağlayacağına inandığını dile getirdi.