Sahibinden.com'un emlak endeksi verilerine göre, köprü güzergahında bulunan Çatalca, Sarıyer, Arnavutköy (Hadımköy Mahallesi) ve Beykoz'daki satılık konutların metrekare fiyatlarında artış belirlendi.  

 Ocak 2017 sahibindex emlak endeksi verilerine göre, Çatalca'da satılık konutlarda metrekare fiyatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,9 artarak ortalama 2 bin 223 lira oldu. Sarıyer'de ise satılık konutlarda metrekare fiyatı geçtiğimiz yılın ocak ayına oranla yüzde 17,8 arttı ve ortalama 10 bin 701 lira olarak belirlendi.

 Köprünün geçtiği bir başka ilçe Arnavutköy'ün Hadımköy Mahallesi'nde de satılık konutların metrekare fiyatı 2016 ocak verilerine oranla yüzde 34,9 artarak ortalama 2 bin 371 liradan alıcı buldu.

 Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Anadolu Yakası'nda en çok etkilediği ilçe Beykoz oldu. Beykoz'da ocak 2017 sahibindex emlak endeksi verilerine göre satılık konutların metrekare fiyatı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 42,9 attı. Satılık konutların metrekare ortalama fiyatı da 9 bin 32 liraya ulaştı.

Yapımına 2013 yılında başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapım çalışmalarının başladığı yıl itibarıyla güzergahındaki ilçelerin konut fiyatlarını hareketlendirdi.

Sahibindex emlak endeksi, satılık konutların metrekare fiyatlarındaki 3 yıllık değişimi de gösterdi. Verilere göre 3 yıl içinde satılık konut metrekare fiyatı Çatalca'da yüzde 55,7, Sarıyer'de yüzde 17, Arnavutköy-Hadımköy Mahallesi'nde yüzde 89,9 ve Beykoz'da yüzde 77,5 oranında arttı.