Yeni Teşvikler Terörün Şah Damarına Neşterdir

Başkan Sade: “Bu hamle teröre tehdit, vatandaşa ve yatırımcıya umuttur”
 
TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, Başbakan tarafından Diyarbakır’da açıklanan ‘Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi’ hakkında açıklamalarda bulundu.
Darbe girişimi sonrası terörün lojistik desteğinin kesildiğine dikkat çeken Başkan Sade, yakın bir tarihte terör örgütleriyle mücadelede daha net ve kesin sonuçlar alınacağından emin olduklarını belirtti. Terörün baş belasının yatırımlar olduğunun da altını çizen TÜMSİAD Başkanı Sade, “Terörün önemli besin kaynaklarından birisi de işsizlik ve fakirliktir. Yeni yatırım ve destek hamlesi bu kaynağı kurutma adına önemli bir girişimdir. Yeni teşvikler terörün şah damarını kurutmaya yönelik önemli bir neşterdir. Bölgede can yakan teröre karşı tehdit, vatandaşa ve yatırımcıya umuttur. Devletimizin en büyük teşviki barıştır, bu yatırım ve destek hamlesi ise son yıllarda barış için atılmış adımların en büyüğüdür.

Devletimiz tarafından sunulan destek imkânları titizlikle uygulandığı takdirde, kalkınma kaçınılmazdır. Bu paketi GAP Projesinden sonra bölgede uygulanan en büyük devlet desteği olarak da algılayabiliriz. TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi olarak hayalini kurduğumuz, altyapısını oluşturduğumuz birçok yatırımı hayata geçirebileceğimiz bir fırsatı elde ettiğimizi düşünüyoruz. Gerek yerli yatırımcımız gerekse yurt içinden ve yurt dışından gelecek yatırımcılarla ortaklıklar da dâhil birçok yatırım için hazırız. Bir an önce yatırım paketiyle ilgili detayların açıklanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.