16 yıl özlemin ardından kucağına aldığı ikiz bebeklerini ardında bırakarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele etmek için sokağa çıkan ve silahla vurulan Abdullah Ağaya, gazi olmanın gururunu yaşıyor.

İstanbul'da yaşamını sürdürürken 16 yıl boyunca baba olma özlemi çeken Ağaya'nın (37), 1 Temmuz 2016'da ikiz bebekleri dünyaya geldi.

İki haftalık bebeklerine mama verdikleri sırada darbe girişimini öğrenen Ağaya, öperek vedalaştığı evlatlarını, "Söz konusu memleket" diyerek eşi Yazgül Ağaya'ya emanet edip, cuntacılara karşı mücadeleye destek için sokağa koştu.

Darbe teşebbüsünün yaşandığı gece ülkenin geleceği için meydanlara çıkarak tankların önünde duran ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki direnişte silahla vurularak gazi olan Ağaya, darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Ağaya, "O gün eşimle bebeklerimize mama yapmış, karınlarını doyuruyorduk." dedi.

Bu sırada darbe girişimini öğrendiğini ve eşine "Söz konusu memleket" diyerek namaz kılıp sokağa çıktığını ifade eden Ağaya, eşinin de kendisiyle gitmek istediğini ancak bebeklerini yalnız bırakamayacakları için gelmediğini aktardı.

Ağaya, o gece canlarını hiçe sayarak ilk olarak Topkapı'ya oradan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne giderek tanklara karşı durduklarını, burada FETÖ'cülerin hedef gözetmeksizin üzerlerine kurşun yağdırdığını anlattı.

Yanındaki bir arkadaşının kalbine isabet eden kurşunla şehit düştüğünü söyleyen Ağaya, sağ bacağına isabet eden kurşunla yaralandığını kaydetti.

Ağaya, yaralandığı yerde yaklaşık 45 dakika beklediğini belirterek, "Darbecilerin teslim alınmasının ardından hastaneye götürülebildik. Hastanede doktorlar yarım saat daha geç kalmam durumunda kan kaybından şehit olabileceğimi söylediler." dedi.

- "Keşke şehit olsaydım"

Milletin birlikteliği ve mücadelesiyle darbecilerin püskürtüldüğünü vurgulayan Ağaya, "Göz göre göre ateş ettiler üzerimize. Keşke şehit olsaydım ama Allah bana gaziliği nasip etti. Hastaneye götürülürken aklımda tek Türkiye vardı." ifadelerini kullandı.

Her türlü saldırıya rağmen darbecilere karşı mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Ağaya, el ele kol kola girerek tanklara ve açılan ateşe rağmen yürümeye devam ettiklerini kaydetti.

- "Türkiye'nin geleceği için geri adım atmadık"

"Çocuklarımızın geleceği için, Türkiye'nin geleceği için geri adım atmadık." diyen Ağaya, tanklardan, F16'lardan ateş açılmasından korkmaları halinde zaten sokağa çıkamayacaklarına işaret etti.

Ağaya, darbe girişiminin ardından memleketi Batman'a yerleştiğini, hala acısının ve tedavisinin devam ettiğini dile getirdi.

Darbecilerden davacı olduğunu vurgulayan Ağaya, şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman onların peşini bırakmayacağım. FETÖ'cü hainlerin idam edilmesini istiyorum. Suriyeliler Türkiye'ye sığındı. Bizler sokaklara dökülmeseydik, Allah göstermesin ama o gün o darbe gerçekleşseydi biz nereye kaçıp sığınacaktık?" Allah Sayın Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. O gece o olmasaydı Türkiye'nin işi zordu."

Ağaya, o gece bacağına isabet eden kurşunla pantolonunun cebindeki cüzdan, kimlik, ehliyet ve parasının da parçalandığını, bunları hatıra olarak sakladığını ve onlara her baktığında o geceyi yaşadığını anlatarak, tek hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek olduğunu belirtti.