KOCAELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntülerin 360 derece sanal gerçeklikle izlenebildiği tır, Kocaeli'nin Kartepe ilçesine geldi.

Tuzla Belediyesi'nce hazırlanan "360 derece, karanlık gece" sloganıyla darbe girişimiyle ilgili görüntülerin saat saat, üç boyutlu ve harekete duyarlı videoların sanal gerçeklik gözlüğüyle izlenebildiği tırı, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve vatandaşlar ziyaret etti.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin videoları izleyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatanın kolay kazanılmadığını belirterek, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminin Türkiye üzerinde oynanan oyunları bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Yıllarca haçlı zihniyetiyle bu milleti yenemeyenlerin, ülke içinden çıkartılan vatan hainleriyle bir işgal girişimi yaptığını ifade eden Üzülmez, şunları kaydetti:

"Herkes 'darbe' diyor ben 'işgal' diyorum. Darbe, yönetimin değiştirilmesidir. 15 Temmuz, haçlı zihniyetine peşkeş çekmek için bir girişimdir. Başta Rabbimiz, Cumhurbaşkanımızın güçlü duruşu ve milletimizin desteğiyle 15 Temmuz işgal girişimi bertaraf edildi. İstiklal ve Çanakkale savaşları, biraz daha geriye baktığımız zaman Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde yaşanan savaşlarla bu güzel devlet bugünlere gelmiştir. Bizler de bu emaneti en iyi şekilde devretmeliyiz. Görev süremiz boyunca milletimize borcumuzu en iyi şekilde ödemeliyiz."