ADIYAMAN (AA) - Adıyaman kent merkezinde trafik ekipleri "emniyet kemeri" uygulaması yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk, Gölbaşı, Harıkçı, 9 Eylül Caddeleri ile Tütüncüler Pazarı üzerinde bulunan araçları durdurup, emniyet kemeri kontrolü yaptı. Emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarıldı.

Valilik kavşağında yapılan uygulamada, bin 288 araç kontrol edildi. Araçlardaki sürücülerden 980'i emniyet kemeri taktığı görüldü. 308 sürücünün ise emniyet kemeri takmadığı belirlendi.

Gölbaşı Caddesindeki yapılan kontrolde ise 128 araç kontrol edilirken, 97 sürücünün emniyet kemeri taktığı, 31 sürücünün ise emniyet kemeri takmadığı belirlendi.

-"Trafik terör olarak görülebilir"

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte emniyet kemer kullanımının çok düşük olduğunu belirlediklerini söyledi.

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte sadece Gölbaşı Caddesinde değil sabah erken saatlerinde dört ayrı noktada emniyet kemeri denetimi ve asayiş uygulamasına başladıklarını belirtti.

Adıyaman'da emniyet kemeri kullanım oranının şu anda yüzde 10'lar seviyesinde bulunduğunu belirlediklerini ifade eden Alper, şunları kaydetti:

"Bu oran acil bir müdahale ile en az iki ay içinde yüzde 30- 40'lar seviyesine çıkarılması, daha sonra da yüzde 60'lara çıkararak belki de örnek bir il olacağız. Bunun için çalışmalarımız devam edecek. Türkiye'de yılda 4 bin kişinin hayatını kaybettiği, 200 bin kişinin yaralandığı trafik kazalarındaki ölüm oranlarını, yaralanmaları, kalıcı sakatlıkları ne kadar azaltabilirsek o kadar iyidir. Bunun da ilk başlangıcı emniyet kemeri kullanımının artırılmasıdır. Ölüm istatistikleri 4 bin dedim ama normalde yaralılar arasında daha sonra hastanelerde saatler sonra hayatını kaybedenler bu istatistiklere dahil değil. Bu rakamları da baz alırsak ülkemizde yılda trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin değil 20 - 25 binleri buluyor. Trafikte hayatını kaybeden insan kadar savaşta ve terörde insanımızı kaybetmiyoruz. Bu anlamda trafik terör olarak görülebilir. Ama biz bunu Adıyaman'da minimuma indirmek için çalışmalar yapacağız."