ADIYAMAN (AA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde İnovasyon Merkezinde robot kursu açıldı.

Robot kursuna katılan 80 öğrenci, robot yapımını öğreniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnovasyon Merkezi açıldığından bu yana eğitimlere devam ettiklerini ifade ederek, "Burada bulunan kurslarımıza katılan çocuklarımızın ufukları açılacak ve hayal güçleri derinleşecek. Çocuklarımız yaz tatillerini burada değerlendiriyorlar. İnşallah bu kurslarımız hayırlara vesile olur." diye konuştu.

Robot kursu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç ise merkezde açılan kursa ilk, orta ve lise öğrencilerinin geldiğini belirtti.

Amaçlarının yaz tatiline giren çocukların televizyon ve internet başında boş vakit geçirmeleri değil kurs sayesinde kaliteli bir zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Özbilgiç, şöyle konuştu:

"Burada çocuklar güzel robotlar yapıyor. Vakitleri güzel geçiyor. Halk Eğitim Merkezi olarak bu kursları açmaktan oldukça çok mutluyuz. Bu kurslarımızdan dolayı oldukça ciddi talepler aldık. İnşallah bu kurslarımızın bitimiyle beraber gelen talepleri değerlendireceğiz."

Bilgisayar Öğretmeni Özge Elif Güneri de kursta çocukların bilim, teknoloji ve matematiği birleştirerek çalışmalar yaptıklarını söyledi.