ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) bulunan öğrenciler, havaların soğumasıyla yüzlerce kuş yuvası yaptı.

Adıyaman Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler, yurt binası ve çevresindeki kuşların üşümemesi için kendi imkanlarıyla 200 kuş yuvası inşa etti.

Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuş yuvalarının öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kattığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizler kuşu ölen bir çocuğun taziyesine giden bir Peygamberin ümmeti, dağlara kuşlar için buğday atan bir halifenin takipçisi ile ülkesinde milyonlarca mülteciye evini açan bir ülkenin evladı olarak tüm canlıları düşünmek zorundayız. Biz aslında bu kuş yuvaları ile Türkiye'nin merhametinin ne kadar olduğunu anlatmaya çalışıyoruz."

Yurt Müdürü Vesile Yılmaz da yurtta sadece öğrencilerin barınmadığını, yurt etrafındaki kuşlara da yapılan yuvalar ile sıcak bir ortam hazırladıklarını dile getirdi.

KYK yurdunun büyük bir alan olduğunu ifade eden Yılmaz, "KYK bahçesinde çok fazla parçalanan kuş yuvaları gördük. Bu bizim içimizi parçaladı. Öğrencilerden gelen talep doğrultusunda kuşların da yuvası olsun istedik. 200 yuvayı 75 öğrencimiz ile beraber boyadık ve yurdumuzda uygun olan alanlara asmış olduk." diye konuştu.

Yılmaz, yuvaların içerisine belli aralıklarla yem bıraktıklarını, kuşların yuvaya alıştıklarını, bunun hem kendilerini hem de öğrencileri sevindirdiğini söyledi.

- "Kuşlar yuvasız kalmasın"

Üniversite öğrencisi Betül Yaprak da kuşların yuvasız kalmaması için güzel ve renkli bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Bunu yaparken kendimizi mutlu hissettik. Stres attık. Arkadaşlarla aynı ortamda bulunmaktan büyük bir zevk aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Üniversite öğrencisi Ayşe Fırat, eskiden uyuyacağı zaman dışarıdaki kuşları düşünüp üzüldüğünü, fakat yapılan yuvalar ile kuşların da evinin olduğu hissinin kendilerini mutlu ettiğini anlattı.