İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına ilişkin, hükümetin verdiği tepki için "İslam dünyasında bu iş çok cılız geçiyor. İktidarımızın verdiği tepkiye tabi ki itirazımız yok." dedi.

Trump'ın Kudüs kararı Müslüman ülkeler için kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Akşener, Cizre ilçesine geçti.

Orhan Doğan Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, yaptığı açıklamada, 15 yıl aradan sonra Şırnak'a geldiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösteren Akşener, "Birincisi elçiliğinin tümünü oraya taşıyabilmesi için epey bir zaman lazım. Trump'ın Kudüs kararı Müslüman ülkeler için kabul edilebilir bir şey değil." diye konuştu.

İslam dünyasında verilen tepkileri yetersiz bulduğunu ifade eden Akşener, "İslam dünyasında bu iş çok cılız geçiyor. İktidarımızın verdiği tepkiye tabi ki itirazımız yok." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Şırnak'a geçen Akşener, Atatürk Mahallesi Sanat sokağında esnafları ziyaret etti.

Akşener, parti olarak 81 ili gezerek, temaslarda bulunacağını, sorunlara parti üyeleriyle birlikte çözümler üreteceklerini aktardı.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına da değinen Akşener, Kudüs’ün Müslümanların birinci önceliği olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yapılanı büyük bir densizlik olarak görüyorum. İslam alemi adına çok üzgünüm. Mısır, Suudi Arabistan ve diğer İslam ülkeleri ne yazık ki sessiz kalıyorlar. Bu ülkeler ABD'ye tepki koymaya çekiniyorlar. Bütün İslam alemi bu konuda hassas, net ve kararlı olmalıdır. İnşallah bu bir sonuç verir."