Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi'nin ilki Antalya'da hayata geçirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, bakanlık tarafından hayata geçirilen sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen projenin 30 pilot şehirde uygulanacağı belirtildi.

İkinci ayağı Denizli'de gerçekleştirilecek uygulamanın, başta kurumlar olmak üzere tüm Türkiye'ye yayılmasının amaçlandığına işaret edilen açıklamada, Antalya’da başlatılan uygulamada, geri dönüşüm ve çevre duyarlılığına dikkat çekildiği, etkinlikte atıkların depolanmasının çevreye olumsuz yönde etkilerinin olduğu, geri dönüştürülmesi durumunda ise ekonomiye olumlu katkılarının olacağı ve Sıfır Atık Projesi'nin ekonomiye kazandırdıklarının uygulamalarla anlatıldığı ifade edildi.

İlk pilot bölge olan Antalya'da Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı bildirildi.

Etkinlikte canlandırmalar yapıldığı, tiyatro oyuncularının sokak röportajları ve tanıtım filmi gösterilerinin sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Sıfır Atık Projesi ile sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında 77 ton kağıt, 18 ton plastik, 4 ton cam, 2 ton metal, bin 100 litre bitkisel atık yağ, 2,5 ton organik atık olmak üzere 105 ton değerlendirilebilir atığın ekonomiye kazandırıldığı, bu sayede alışkanlıkların değiştirilmesiyle bin 300 ağacın kesilmekten kurtarıldığı vurgulandı.