İSTANBUL (AA) - HÜSEYİN KULAOĞLU - Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı Güvenlik Müdürü Ali Duman (58), iş stresini atmak için boş zamanlarında yaptığı Atatürk temalı resimlerinden oluşan ikinci sergisini açmaya hazırlanıyor.

Eski polis memuru Duman, ressamlık hayalini, Çağlayan'daki görev yerinde gerçekleştirdi.

Duman, geç saatlere kadar çalışırken iş stresini atmak için boş zamanlarında odasında kara kalem çalışması yapmaya başladı. Hobi olarak başladığı resimde Mustafa Kemal Atatürk temalı profesyonel çalışmalar ortaya koyan Duman, adliye koridorlarında ikinci sergisini açacak olmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor.

Duman'ın yaptığı 28 yağlı boya, 4 guaj boya ve 16 kara kalem çalışmasından oluşan 48 eser, 8-22 Kasım tarihleri arasında adliyede sergilenecek. Serginin geliri ise Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne bağışlanacak.


- "Atatürk hayranıyım"

Ali Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerden geldikten sonra güzel sanatlar alanında kendini keşfettiğini ama görevi dolayısıyla bu hayalini gerçekleştiremediğini söyledi.

Bu durumun içinde ukde kaldığını vurgulayan Duman, polis memurluğundan emekli olup adliyede çalışmaya başladıktan sonra müsait zamanlarında odasına geçip kara kalemle Atatürk resimleri yapmaya başladığını ifade etti.

Atatürk resimleri çalışırken büyük bir keyif aldığını ve iş stresini attığını ifade eden Duman, ilk çalışmalarını iki sene önce adliyede sergilediğini belirterek, "Tamamı kara kalemlerden oluşan, Atatürk'ün Trablusgarp'tan ölümüne kadar olan safhadaki 59 resmi sergiledim ve çok büyük bir beğeni topladım. Serginin gelirini de şehit polis ailelerine bağışladım. Bu benim için çok önemli bir çalışma olmuştu. Beni aynı zamanda körüklemişti." diye konuştu.

İkinci sergisinde 48 eserini sergileyeceğini hatırlatan Duman, buradan elde edilecek gelirin tamamını ise Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'ne bağışlayacağını açıkladı.

Duman, "Atatürk hayranıyım. Vatanın bağımsızlığının kazanılmasında ve idame ettirilmesinde her kimin emeği geçmişse Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun, yattıkları yer cennet olsun. Bu yüzden Atatürk benim için çok önemlidir ve onun resmini yapmak ayrı bir keyif. Bunun beğenilmesi daha başka bir keyif." ifadelerini kullandı.

Şehit ailelerine bir katkısı olacağından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Duman, "Ali Duman'dan Atatürk Portreleri" isimli sergisinin 8-22 Kasım arasında adliyede gezilebileceğini vurguladı.

Sanatseverleri sergiye davet eden Duman, bundan sonra Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Barbaros Hayreddin Paşa, Karacaoğlan, Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş Veli gibi önemli şahsiyetlerin resimlerini yapıp, sergiler düzenlemek istediğini sözlerine ekledi.