İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ahirete intikalinin 79'uncu yılında sevdiği şarkılar seslendirildi.

Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 10 Kasım sebebiyle konser düzenlendi. Yıldız Kenter Sahnesi’nde düzenlenen konserde, Avcılar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Şef Salih Tangül’ün yönetimdeki koronun icra ettiği eserler izleyenlerin beğenisini topladı.

Konser, "Manastır’ın ortasında var bir havuz" parçasıyla başladı ve sırasıyla "Çıkayım Gideyim Urum Eline", "Bülbülüm Altın Kafeste", "Kimseye Etmem Şikayet", "Nihansın Dideden Ey Mest-i Nazım", "Yanıyor mu Yeşil Köşkün Lambası", "Alıverin Bağlamamı Çalayım", "Ah O Gönül Hırsızı", "Pencere Açıldı Bilal Oğlan" ve "Pencerenin Perdesini" gibi şarkılarla devam etti.

Devamında Atatürk’ün en sevdiği parçalardan olan Sarı Zeybek Türküsü'nü Şef Salih Tangül'ün kendi çaldığı bağlamasıyla seslendirdiği konser, "Onuncu Yıl Marşı"nın okunmasıyla sona erdi.