Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca geçen yıl düzenlenen hain saldırı sonucu şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için mevlit okutuldu.

İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Kaymakam Safitürk için geçen yıl 10 Kasım'da teröristlerce makamında düzenlenen saldırıda şehit oluşunun birinci yılında anma programı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin anma programına katılmak için Mardin'e geldi.

Daha sonra helikopterle Derik ilçesine geçen Bakanlar Soylu, Yılmaz ve Bak ile Orgeneral Çetin, Tacarlar Camisi'nde düzenlenen mevlit programına katıldı.

Şehit Safitürk için duaların okunduğu mevlite, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hakan Kafkas, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlidin ardından vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.