Beylikdüzü'nde bir banka şubesinden para çeken kişiyi takip edip bıçakla tehdit ederek 276 bin lirayı gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 29 Ocak'ta Adnan Kahveci Mahallesi Sayaca Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinden Abdüssettar Y. (27) para çekti.

Bankanın güvenlik kamera görüntülerine yansıyan anlarda şüpheli bir kişinin bankada müşteri gibi bekleyip para çeken kişileri takip ettiği görülüyor. Para çektikten sonra bankadan ayrılan Abdüssettar Y.'yi takip eden şüpheli, telefonla durumu başka bir kişiye bildiriyor. Yolda yürüyen Abdüs settar Y.'nin yanında duran otomobilden inen bıçaklı bir kişi, Abdüssettar Y'yi tehdit ederek, 276 bin lirayı gasp edip olay yerinden uzaklaşıyor.

Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, yağma, gasp, kapkaç suçlarından emniyette 11 suç kaydı ve 4 suçtan aranması bulunan şüpheliyi tespit etti.

Ekipler, aynı gün şüphelinin adresine düzenlediği baskınla Zekeriya G.'yi (37) yakaladı. Adresinde yapılan aramada 276 bin lira ele geçirilerek sahibine teslim edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklandı. Olaya karışan diğer şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

Şüpheli adliyeye sevk edilirken, "Kardeşim devlete ihanet edenleri çekin. Darbecileri, hakimleri, savcıları çekin. Ben basit bir hırsızım. Beni çekmeyin, beni niye çekiyorsunuz." dedi.