MARDİN (AA) - Mardin'de, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına Süryani cemaati de katıldı.

Farklı dil ve dinden vatandaşların yüzyıllardır huzur içinde yaşadığı hoşgörü kenti Mardin'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde bayramlaşma programı düzenlendi.

Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'ün aralarında yer aldığı Süryani cemaati de programa katıldı.

Vali Mustafa Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'in tarih, kültür, medeniyet ve hoşgörü şehri olduğunu söyledi.

Mardin'in çok güzel bir ramazan geçirdiğini anlatan Yaman, "Süryani vatandaşlarımız da bayram kutlamasında bizlerle beraber. Buranın idarecisi olarak bundan son derece mutluyum. İnşallah birlik ve beraberliğimiz böyle devam edecek." dedi.

Yaman, kentte sağlanan huzurun ardından turizm hareketliliği yaşandığına da işaret etti.

Özmen de dillerin ve dinlerin şehrinde bayramların hep birlikte kutlandığını dile getirdi.

Ramazan Bayramı'nın, tüm insanlığın barış ve huzura ulaşmasına vesile olmasını temenni eden Özmen, şunları kaydetti:

"Burada hep beraber olmaktan mutluyuz. Ruhani mevsimler bizleri bir araya getiren güzel etkinliklerdir. Ruhani mevsimlerin, dünyamızın barışı, huzuru için bir an önce etkilerini göstermesini temenni ediyoruz. Bu bayram, Mardin'de ve bölgemizde insanların barış içinde yaşamalarına vesile olsun. Başta ülkemizin yöneticileri, siyasetçileri ve bütün vatandaşların bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Programa, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan da katıldı.