ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Arslan çifti, üç çocuklarından en küçüğü olan doğuştan bedensel engelli Yiğit Musa Arslan'ın yürüyecek günü sabırsızlıkla bekliyor.

Cumhuriyet Caddesi'nde Osman ve Fatma çiftinin 3 yaşındaki oğulları Yiğit Musa, doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Beyinde su toplanması olarak bilinen hidrosefali hastalığı tanısı konulan ve kafasında şant takılan Yiğit, doğumundan bir gün sonra ilk ameliyatını gerçekleştirdi. 3 yaşında 4 kez ameliyat olan Yiğit, tüm çabalara rağmen yürüyemiyor.

Çocukların tedavisi için Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesine başvuran Arslan çiftine, Yiğit'in fiziksel tedavi görmesi ve yürümesi için zaman gerektiği söylendi.

- "Çocuğumuzun belden aşağısı tutmuyor"

Baba Osman Yiğit, yaptığı açıklamada, çocuklarının düzenli olarak fizik tedavi görmesi gerektiğini ancak Malatya'ya sürekli götürmeye güçlerinin yetmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Çocuğumun 18 yaşına kadar tedavi için Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesine götürülmesi gerekiyor. Çocuğum engelli olarak gösteriliyor ve bu durum da beni çok üzüyor. Çocuğumuza yardım edilse ayağa kalkacak. Yardım bekliyoruz. Çocuğumuzun bu haline dayanamıyoruz. Gözümün önünde eriyor. "