İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden "Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi" Diyarbakır'da uygulanmaya başlandı.

Projenin hayata geçirileceği illerden Diyarbakır'da, valilik binasında oluşturulan büroya vatandaşlar talep, öneri ve sorunlarını iletebilecek.

Büro ile alanında uzman kişilerce vatandaşların sorunlarının hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, büronun açılışında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başlattığı projenin devam ettiğini söyledi.

"Bu, kimsesizlerin kimsesi, devletin onlara uzanan şefkatli ve sıcak eli olan kapıdır." diyen Güzeloğlu, devletin milleti için var olduğunu ve millete hizmet etme görevleri bulunduğunu vurguladı.

- "Bu, devletin vatandaşla buluştuğu gönül kapısı olacak"

Güzeloğlu, oluşturulan büroda vatandaşların bütün dert, istek, dilek ve şikayetlerinin alınarak, ilgili kurumlara aktarılacağını dile getirdi.

Görüşmelerde elde edilen sonucun, vatandaşlarla yüz yüze ve telefonlarına mesaj gönderilerek paylaşılacağını ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Kurumlar kendilerine gelen talepleri, istekleri ve dilekleri kendi içerisinde değerlendirecekler. İvedilikle açık kapı personelimize ve birimimize iletecekler. Burada genel görüşme ortamının dışında özel konularını paylaşmak isteyenler için özel bir görüşme ortamımız da var. Bu kapıda psikolog ile taleplerini ifade edebilecekleri kurumsal temsilciliklerimiz olacak. Bu kapı devletin vatandaşla buluştuğu gönül kapısı olacak. Diyarbakır'da ve ülkenin her köşesinde bulunan her vatandaşımıza dokunmak, onlarla buluşmak, ilettikleri sorunlarına çözüm noktasında hizmet sunmak istiyoruz."

Yönetim anlayışının insan merkezli olduğunu göstermek noktasında bu projeyi çok önemsediklerini aktaran Güzeloğlu, daha sonra büroda incelemelerde bulundu.

- "Yeter ki devlet olsun"

Vatandaşlar proje kapsamında açılan birimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aysel Uygur, rahatsızlığı bulunduğunu, başvurusu üzerine kendisine destek sunulduğunu söyledi.

Yapılan yardım sonucu Ankara'ya gittiğini ifade eden Uygur, "Çok güzel bir uygulama. Buraya geldiğimde beni güzel karşılıyorlar. Bir dediğimi iki etmiyorlar. Kapıları daima açık. Geldiğimde bana güzel yol gösteriyorlar." diye konuştu.

Fadile Çoban da valilikte güler yüz ile karşılandıklarını ve yardım aldıklarını belirtti.

Devletteki tüm kapılardan memnun olduğuna işaret eden Çoban, "Allah onları başımızdan eksik etmesin. Yeter ki devlet olsun. Devlet kapısından hariç hiçbir kapı bilmiyorum. Önce Allah, sonra devlet." ifadelerini kullandı.