Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016 gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Velit Bekdaş, ailesinin gurur kaynağı oldu.

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan acılı aile, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığında görev yapan, darbe teşebbüsünü evinde öğrenerek, eşine "Şahadet şerbetini içmeye gidiyorum" diyerek göreve gittikten sonra şehit olan Bekdaş'ı minnetle yad ediyor.

Adı memleketinde eğitim gördüğü ortaokulda yaşatılan Velit Bekdaş'ın babası Abdülkadir Bekdaş, evladına duyduğu özlemi, fotoğraflarına bakarak dindirmeye çalışıyor.

- "Oğlumuzla gurur duyuyoruz"

Baba Bekdaş, Arapça yaptığı açıklamada, 6 çocuğundan birinin şehit düştüğünü, bunun büyük bir şeref olduğunu söyledi.

Şehitlik mertebesinin önemine işaret eden Abdülkadir Bekdaş, oğluyla her zaman iftihar ettiğini, şehitliğin herkese nasip olmayacağını vurgulayarak, "Şehitlik kısmettir. Kişi şehit olduğunda bir daha şehit olmak için dünyaya gelmek ister. Oğlum ciğerimdir, kalbimiz hüzünleniyor, gözümüz yaşarıyor ama Allah'ın takdiri, şükrediyoruz. Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Allah yolunda, dini, vatanı, toprağı ve namusu için şehit oldu, iftihar ediyoruz. Şehit babası olduk, bu büyük bir şereftir. Biri benim için 'şehit babası' dediğinde gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

En büyük arzusunun şehitlik mertebesine ulaşmak olduğuna işaret eden Bekdaş, her sabah namazında bunun için dua ettiğini aktardı.

"Her sabah namazında şehadeti istedim Rabb'imden. Allah şehadeti oğluma nasip etti. Allah'a şükür, oğlum ulaşmak istediğim yere ulaştı." diyen Abdülkadir Bekdaş, cuntacıların hem bu dünyada hem de ahirette hesap vereceğini kaydetti.

- "Sizleri terk etmedim"

Şehidi, kız kardeşinin ve birçok akrabasının rüyasında gördüğünü dile getiren Bekdaş, görülen rüyaların çok hayırlı olduğunu anlattı.

Baba Bekdaş, şehit oğlu için eşinin ve kızının da çok gözyaşı döktüğünü bildirdi.

- "Ailece bu davaların takipçisi olacağız"

Şehidin Midyat'ta öğretmenlik yapan ağabeyi Veysel Bekdaş da acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Bu acının dinmeyeceğini dile getiren Bekdaş, sabır göstermeye çalıştıklarını aktardı.

"İçimizdeki yangın sönmeyecek. Ailece bu davaların takipçisi olacağız. Acımızın bir nebze olsun hafiflemesi için idamın getirilmesini istiyoruz." diyen Veysel Bekdaş, darbecilerin sadece kardeşi için değil, o gece vatanı, bayrağı için şehit olan herkes için ceza almasını istediklerini belirtti.