DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'daki tarihi İçkale'de, aralarında dezavantajlı ve bağımlılıkla mücadele eden gençlerin de bulunduğu gruba yönelik etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Evim Gençlik Merkezince hayata geçirilen "Merkezim Her Yerde Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca merkez Sur ilçesinde yürütülen restorasyon ve rekreasyon çalışmalarının ardından tarihi kimliği ortaya çıkarılan İçkale ve 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hazreti Süleyman Camisi'nin yer aldığı alanda düzenlenen etkinliğe, aralarında dezavantajlı ve bağımlılıkla mücadele eden gençlerin de bulunduğu grup katıldı.

Gruptakiler, Hz. Süleyman Camisi'nde namaz kıldıktan sonra ilahiler söyledi, satranç oynadı.

Evim Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Deniz Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik sayesinde gençlerin mutlu bir gün geçirdiğini söyledi.

Taşkın, "Amacımız, sokaktaki çocukları gençlik merkezlerine çekip, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara bir şeyler katabilmek. Diyarbakır'da 4 merkezimiz var. Etkinliklerimizle bilmedikleri değerleri öğreniyorlar. Kültürler, yöreler projemiz var. Çevre illere öğrencilerimizi götürüp oradaki değerlerimizi tanıtıyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe katılan İlayda Baydemir de güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, "Satranç güzel bir oyun, zekayı geliştiriyor. Merkez sayesinde satrancı öğrendim." dedi.

Huzeyfe Önal ise bu tür etkinliklerin sürmesini istediklerini kaydetti.

Nisanur Oğuz, merkez sayesinde görmedikleri yerleri gezdiklerini ifade ederek, "Çok güzel geçti. Eğleniyoruz. Bu etkinliği düzenleyen merkeze teşekkürlerimizi iletiyoruz." diye konuştu.