DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlanan binaların yıkımına başlandı.

Terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırıda evleri hasar gören vatandaşlar, yıkım çalışmalarını üzüntüyle seyretti.

Saldırıda eşi ve oğlu yaralanan Nasır Yılğın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin yıkılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yılğın, "Saldırı olduğu sabah servise binip işe gittim. Patlama olduktan sonra beni aradılar. Hemen eve geldim. Eşim ve oğlum kahvaltı yaparken patlama olmuş. Eşim ve oğlum yaralandı. Eşimin şu anda iki gözü görmüyor. Oğlumda yoğun bakımda." dedi.

Hasar gördüğü için evlerinden hiçbir eşya alamadıklarını vurgulayan Yılğın, 5 yıldır oturdukları yuvasının dağıldığını belirtti.

Yılğın, "Şu anda evimiz yıkılıyor. Evimizin içinde hiçbir eşyamızı alamadık. Beş yıldır burada oturuyordum. Oğlum ve eşimin gözlerinin iyileşmesini istiyorum. Asgari ücretle çalışıyorum. Eşimin tedavisinin yapılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

- İki apartman yıkılacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde ağır hasarlı olduğu tespit edilen 48 daireden oluşan 2 binanın yıkılması, sahiplerine de kanun gereğince hak edişleri kadar ödeme yapılmasına karar verilmişti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce 4 Kasım'da düzenlenen saldırıda, polis memurları Semih Turgut ve İsmail Mavitaş şehit olmuş, 9 sivil yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.