Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Dünyada huzur ve barış mı isteniyor? Kolayı var, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türk milletinin Suriyeli göçmenlere davrandığı gibi ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Fransa veya Almanya aynı gönül genişliğinde davransın dünyada hem huzur hem refah olur." dedi.

Malkoç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüştü. Şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Malkoç, Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun 2013'ten beri faaliyette olduğunu belirten Malkoç, şöyle devam etti:

"Kamu Denetçiliği Kurumu idare ile vatandaşlar arasında köprü olmaya çalışıyor, vatandaşın derdini dinliyor, çözüm üretiyor ve bunu da idarecilere teklif olarak sunuyor. Yani devlet ile vatandaş arasındaki kaynaşmayı temin etmeye çalışan güzel bir kurum. Yeni olduğu için çok fazla bilinmiyor, bizler güzel şehirlerimizi ziyaret ediyoruz, yetkililerle tanışıyoruz, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, halkımızla kucaklaşıyoruz."

Şanlıurfa'nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Malkoç, kentin bu dönemde de çok önemli işler başardığını ve yaklaşık 500 bin Suriyeli sığınmacıya kucak açtığını anlattı.

Malkoç, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar konusunda üzerine düşenden çok daha fazla şey yaptığını ama birçok ülkenin bu anlamda sınıfta kaldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Kolay değil Suriyeli mültecilerin önemli bir kısmı burada 500 bin kişi, bu olağanüstü bir şey, dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey olamaz. Bu milletimizin gönlünün genişliğidir, merhametidir. Bu aynı zamanda Urfa özelinde, Türkiye genelinde insanlığın onur ve haysiyetinin kurtarmaktır. Başka ülkeler kapılarını kapatıyorlar, biz sadece kapılarımız açmıyoruz gönüllerimizi de açıyoruz. Eğer bugün dünyada ölümler, savaşlar varsa bunun başta sorumlusu Birleşmiş Milletlerinde etkili olan 5 ülke ve onlarla beraber hareket edenlerdir. Dünyada huzur ve barış mı isteniyor? Kolayı var, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türk milletinin Suriyeli göçmenlere davrandığı gibi, ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Fransa veya Almanya aynı gönül genişliğinde davransın dünyada hem huzur hem refah olur. Biz Suriye'den gelen insanlara ekmeğimizi, evimizi bölüşüyoruz, işte dünyanın buna ihtiyacı var. O açıdan Kamu Denetçiliği Kurumu Türkiye bazında bunu yapmaya çalışıyor."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Malkoç ve beraberindeki heyete teşekkür etti.