14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde kamu ve özel sektörde çalışan, çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu birçok kişi, öğle arasını lokantalarda yemek yemek yerine hediye bakarak veya alarak geçirdi.

Kırklareli'nde başta kuyumcular, çiçekçiler ve züccaciye gibi birçok iş yerinde, öğle arasında hediye almak isteyenlerin oluşturduğu yoğunluk yaşandı.

Özellikle öğle arasında sevgililerine, eşlerine hediye bakan erkeklerin zorlandığı gözlemlendi.

Kamu kurumunda çalışan Harun Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla eşine hediye almak amacıyla öğle arasında kuyumcuya geldiğini söyledi.

Yemek yemeden kuyumcuya koştuğunu belirten Demirkıran, eşini mutlu edebilmek için bir gün aç kalmayı tercih ettiğini vurguladı.

Evli oldukları 8 yıldan bu yana eşine hediye aldığını belirten Demirkıran, "Biz 8 yıldır evliyiz ama böyle günler bizim için önemli. İş yerinden öğle arasına çıktığım gibi yarın sevgilimi mutlu etmek için ona tek taş aldım. Bir erkek olarak tek başıma hediye almanın çok zor olduğunu anladım. Biraz aç kalacağım ama eşime feda olsun. İşten çıktım öğle arasında tek asli görevimiz buymuş gibi direkt kuyumcuya geldim, ama çok mutluyum." diye konuştu.

Eşine öğle arasında çiçek bakan Ersin Ellez ise öğle arasını fırsata çevirerek eşine çiçek aldığını bildirdi.

1 saatlik öğle yemeğini hediye bakarak geçirdiğini aktaran Ellez, erkeklerin hediye seçiminde çok zorlandığını dile getirdi.

Hüseyin Türkan da eşine hediye almak üzere züccaciyede gezdiğini söyledi.

- "Kadınlarda da ayrı telaş"

Eşine züccayiye dükkanından hediyelik bakan Didem Koyuncu Şimşek ise erkeklere hediye almanın daha zor olduğunu belirtti.

1 saatlik öğle arasında hediye bakmaya çıktığını ancak çok zorlandığını anlatan Koyuncu, şöyle devam etti:

"Yarın 14 Şubat Sevgililer Günü olması dolayısıyla öğle arasında fırsatı değerlendirmek istedim. Erkeklere hediye seçmek biraz daha zor oluyor ama kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda hediye bakıyorum. Belki bir traş takımı alabileceğimi düşünüyorum. Öğle arasında yemek yemedim. Bazen alışveriş yemekten daha önemli olabiliyor böyle özel günlerde. "