İSTANBUL (AA) - Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Çek Grubu tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası ZAV-Olomouc Klavye Yarışı'na iki yarışçısı ile katılan F klavye kullanan Türk Grubu, ödül kazandı.

Intersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu Başkanlığı ile F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 2-3 Kasım'da Çek Cumhuriyeti'nin Olomouc şehrinde düzenlenen yarış, Çekya, Macaristan, Slovakya ve Türkiye'den katılımcılarla gerçekleşti.

20 yaş ve altındaki orta öğretim öğrencileri arasında düzenlenen klavye yarışında katılımcılar, 1. gün yaptıkları egzersiz yarışlarının ardından 2. gün 3 adet 10 dakikalık sürat ve hatasızlık yarışlarına katıldı. 10 dakikalık klavye yarışlarında Türk Grubu'ndan Burdur Ercan Fen Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki İlyas Pamukçu, 2 birincilik ve 1 ikincilik alarak, toplam sıralamada dakikada net 122 kelime ile şampiyonluk kazandı. 10 dakikalık klavye yarışlarında Türk Grubu'ndan Fenerbahçe Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Mete Özen de toplam sıralamada dakikada net 87 kelime ile 7'ncilik derecesi elde etti.

Intersteno Çek Grubu tarafından düzenlenen ZAV-Olomouc yarış ve etkinliklerine ayrıca Intersteno'yu temsilen Intersteno Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Kuyumcu, Intersteno Jüri üyeleri Saynur Kılıçaslan ve Nurben Dönmez ile AB proje iş birlikleri kapsamında İntersteno-Türk Grubu üyesi Ezgi Aktürk katıldı.

Her yıl kasımda düzenlenen ZAV-Olomouc yarış etkinliklerinde ayrıca tüm gençlere yönelik sosyal etkinlikler, gezi turları ve eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi.