Adıyaman'da bir veli 12'nci sınıf öğrencisi kızının ferace giydiği için okula alımadığı iddiasıyla okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Fatma Nur Saygi, ferace giydiği için okul müdür yardımcısı Murat Güler tarafından okula alınmadı.

Öğrencinin okula alınmamasına genç kızın ailesi tepki gösterdi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Fatma Saygi, feraceli olduğu için okula alınmadığını, inancından dolayı bu şekilde giyinmek istediğini, okul yöneticilerine bu durumu bildirdiğini söyledi.

Okul yöneticilerinin kendisine, ''Başka okula git.'' dediğini iddia eden Saygi, şunları kaydetti:

"Okul yöneticileri, 'Ferace giyinmeyi çok istiyorsan seni başka okula nakledelim' dediler. 'Böyle giyinmeye devam edersen de sana tutanak tutarız, üniversite okuyamazsın ve devlet yurtlarında dahi kalamazsın' dediler. Ben de durumu aileme bildirdim. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurdum. Müdürlük ise böyle bir şey demeye haklarının olmadığını ifade etti. Bazı okul müdür yardımcıları ile öğretmenlerim sıkıntının olmadığını söylediler ama özellikle okul müdür yardımcılarından Murat Güler, bana 'Bu şekilde okula gelemezsin' dedi. Ayrıca beni ilerki eğitim hayatımla ilgili tehdit ediyor. "

Fatma Saygi'nin babası Ramazan Saygi ise okul yönetiminin kızının ferace giymesini onayladığını yalnızca okul müdür yardımcısı Murat Güler'in onaylamadığını öne sürdü.

Güler'in ''Çocuğunu al git'' dediğini iddia eden Saygi, "Durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdiğimden dolayı müdür yardımcısı Güler, benim hakkımda suç duyurusunda bulundu. Ben de karakola gidip ifade verdim. Bundan sonra gereken merci neresiyse oraya gideceğim. Murat Güler, ideolojisinin farklı olmasından dolayı kızım bu şekilde okula alınmasını istemiyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada okul müdür yardımcısı olduğu öğrenilen Erdal Yıldırım gazetecilerin fotoğrafını çekmesine tepki gösterdi.

Aile daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ile görüştü. Konuyla ilgili baba Ramazan Saygi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek okul yönetiminden şikayetçi olduğunu belirtmesi üzerine okul yönetimi hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.