GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde, Filistin’in bölünmesinin 70'inci yılı dolayısıyla protesto gösterisi düzenlendi.

Gazze kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği binası önünde bir araya gelen onlarca gösterici, Filistin topraklarının İsrail Devleti ile Filistin yönetimi arasında paylaşılmasına ilişkin 29 Kasım 1947'de BM Genel Kurulundan çıkan kararı kınayan sloganlar attı.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Ahmed el-Mudlil, göstericiler adına yaptığı açıklamada, "Filistin topraklarının bir karışını bile Siyonistlere meşru gören her türlü karara karşı olduğumuzu teyit etmek üzere bugün burada toplandık." dedi.

İşgale karşı direnişin, uluslararası sözleşmeler uyarınca güvence altına alınan bir hak olduğu ve halkın Filistin toprakları özgürleşinceye kadar silahlarından vazgeçmeyeceğini söyleyen Mudlil, BM'ye, Filistin topraklarında İsrail'e hak veren tüm sözleşmelerden geri adım atması çağrısı yaptı.

Mudlil ayrıca, Filistin yönetimini de İsrail işgalini suçlu bulma ve bitirme yönünde her türlü uluslararası hukuka başvurmaya davet etti.

BM Genel Kurulunda, 29 Kasım 1947’de 33 devletin kabul, 13 devletin ret ve 10 devletin çekimser oyuyla kabul edilen 181 sayılı kararla Filistin toprakları, İsrail ile Filistin yönetimi arasında bölünmüştü.