GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ağustos ayındaki kına gecesini hedef alan ve 58 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla, yemekte bir araya geldi.

Saldırının gerçekleştiği merkez Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'ndeki sosyal tesiste, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve mahalleliyle bir araya gelen Vali Yerlikaya, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Toplantıya katılan damat Nurettin Akdoğan ile yapılması planlanan düğün töreni ve kendilerine tutulan evle ilgili konuşan Yerlikaya, çiftin dini nikahlarının da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıyılabileceğini söyledi.

Vali Yerlikaya ve toplantıya katılan vatandaşlar, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik'in okuduğu duanın ardından birlikte öğle yemeği yedi.

Yerlikaya, daha sonra saldırıda hayatını kaybedenlerin bazı yakınlarını evlerinde ziyaret etti.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ile diğer ilgililer katıldı.

21 Ağustos'ta Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'nde Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecelerinin yapıldığı sırada canlı bombanın kendisini patlatması sonucu 58 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.