SİİRT (AA) - Grup Tillo, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Siirt Şubesi tarafından Siirt'te düzenlenen etkinlikte konser verdi.

TÜRGEV Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte sahne alan Grup Tillo'nun seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahi ve ezgiler, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Grubun seslendirdiği "Hocaefendi" ezgisiyle Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e göndermede bulunması, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Grup üyelerinden Musatafa Kadaş, "Hocaefendi" ezgisiyle ilgili bir anısını şöyle aktardı:

"Gerçek yüzü ortaya çıkmamış, bir gün Amasya'da bir konser veriyorlar. Bizi de konsere davet ettiler. Konsere gittik, şu anki gibi böyle oturmuşuz. İlahi söyleyeceğiz ama birden bire hafızam silindi. Hiçbir tane ilahi hatırlamıyorum. En son aklıma bu 'Hocaefendi' geldi. Dedim vallahi ben Hocaefendi'yi söyleyeceğim. Hacı Celal da yüzüne arbaneyi kapatıp, 'Ağabey vallahi söylersen bizi vururlar burada' dedi. Biliyorsunuz, sözleri çok ağır."

Şarkının sözlerinde "Hocaefendi, ömrün tükendi, rıhlet yakındır." dizelerini hatırlatan Kadaş, bu sözlerin "göç etmen yakındır" anlamına geldiğini söyledi. Kadaş, şöyle konuştu:

"Meğerse 17-25 Aralık yaklaşmış 'hocaefendinin' gerçek yüzü ortaya çıkacak, göç edecek ya. Bu aslında bir mucizeydi aslında. Çok geçmedi nereden nereye geldi. Allah daha da zelil edecek inşallah."

Kadaş, FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını sözlerine ekledi.

TÜRGEV Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Birsen Gözlü Sümer, konser sonunda grup üyelerine yöresel ürünler ve teşekkür belgesi takdim etti.