GAZZE (AA) - Filistin Halk Partisi, Mısır tarafından Kahire'de 21 Kasım'da düzenlenmesi planlanan "Filistin ulusal diyalog oturumları"na davet edildiklerini duyurdu.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Kahire'de düzenlenecek Filistin ulusal diyalog oturumlarına Mısır'dan resmi davet ulaştığı belirtildi.

Söz konusu bölünmenin sona ermesi adına Mısır tarafından yapılan davetin memnuniyetle karşılandığı açıklamada, davete partinin genel sekreteri Bessam es-Salihi başkanlığında bir üst düzey heyetle icabet edileceği aktarıldı.

Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) de oturumlara katılım için Mısır'dan resmi davet iletildiğini duyurmuştu.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma kapsamında Hamas, Gazze'deki sınır kapılarını 1 Kasım'da Filistin yönetimine devretmişti.

Anlaşmayla Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık'a kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.