Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "Üçyol Ekolojik Köy Projesi"nin yaşama geçirilmesiyle 8 mağara butik otel olarak faliyet gösterecek.

Hasankeyf'e bağlı Üçyol köyünde, ilçe Kaymakamlığınca 2015 Yılı Güdümlü Proje desteği kapsamında hazırlanan "Üçyol Ekolojik Köy Projesi" Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Batman Valiliğinin de desteğiyle hayata geçiriliyor.

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, ilgili kurum amirleriyle Üçyol köyüne giderek yerinde incelmelerde bulundu.

Baygüven, burada yaptığı konuşmada, yapılacak projenin Kaymakamlık ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından daha önce imzalandığını anımsatarak, butik otele dönüştürülecek 8 mağara, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları ve kamp alanları ile Türkiye'nin örnek köyünün oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Baygüven, şunları kaydetti:

"İlçemize turizm anlamında büyük katkı sağlayacak olan Üçyol Ekolojik Köy Projesi'nin sözleşmesini büyük özveri ve çalışmaların sonucunda imzaladık. Projemize büyük ölçüde hibe desteği sağlayan Dicle Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz. Projenin eksikliklerinin tamamlanarak en kısa sürede ihaleye çıkılarak projeyi tamamlamak için çalışıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'nin örnek köyünün oluşturularak turizm boyutunda ilçemize ciddi anlamda katkı sağlayacak."