Gaziantep'te küçük yaşlardan itibaren mutfağa merakı olan ve yaptıkları çevresi tarafından beğenilen Nurgül Özhan, eşinin iflas etmesinin ardından bu hobisini mesleğe çevirdi.

Aile bütçesine katkıda bulunmak için çevresine siparişle kek, pasta, börek yapan ev kadını, kısa sürede işlerini büyüterek pastane sahibi oldu. "Sihirli Tatlar" adını verdiği dükkanında, annesi ve iki görümcesinin da aralarında bulunduğu 10 kişiye istihdam sağlayan Özhan, kısa sürede Gaziantepli kadınların gün ve toplantılarının aranan ismi oldu.

Küçük yaşlardan itibaren mutfakla ilgilenmeyi çok sevdiğini, yaptığı yemeklerin, pasta ve kurabiyelerin, çevresinde çok beğenildiğini dile getiren Özhan, "Mutfakta bir şeyler yapmaya hep merakım vardı. Kendi kendimi geliştirdim. Eşim iflas edince bu hobimi işe dönüştürdüm." dedi.

Tekstilci eşinin 8 yıl önce iflas ettiğini anlatan Özhan, "Zor günler geçirdik. O dönemde çevremden kek, kurabiye, börek, yaş pasta yapmam için çok sayıda talep gelince evde bu işi yapmaya başladım. Siparişler zamanla arttı. İlk başlarda evin bir odasını tamamen bu işe ayırdım. Arkadaş çevremden yoğun talep oldu ve 4,5 yıl evde pasta, kurabiye, yemek yaptım. Onların sayesinde bu işe başlamış oldum. Evdeki o süreçte çok büyüdüğümüz için dükkana geçme gereği duyduk. Evin bir odasını tamamen buz dolaplarına ayırmıştım ama yetmiyordu." diye konuştu.

- "Sanayi tipi malzemeleri tercih etmiyoruz"

İnsanları memnun etmenin, damak tatlarını tutturmanın zor olduğunu vurgulayan Özhan, şunları söyledi:

"Çok mücadele ederek, çok çalışarak buralara geldim. Siparişle de çalışıyoruz, günlük olarak vitrinimize kuru pasta, poğaça, kurabiye, yaş pasta gibi ürünler de çıkarıyoruz. Kadınlar evlerinde hangi yağı, hangi unu kullanıyorsa biz de onu kullanıyoruz. Ürünlerimizde evde yapılmış tadını korumak için en kaliteli malzemeleri alıyoruz. Evde çocuklarıma nasıl yapıyorsam, burada aynısını uyguluyorum, fark yok. Sanayi tipi malzemeleri tercih etmiyoruz. Onun için lezzet farklı, talep fazla."

Özhan, pastanın yanı sıra Gaziantep'e özgü cevizli köfteden, sarma ve dolmaya, mezelerden yuvarlamaya, börekten salataya kadar pek çok yiyeceği hazırladıklarını söyledi.

"Güzel bir hizmet sunduğumuzu, kadınların işini kolaylaştırdığımızı düşünüyorum" diyen Özhan, şunları kaydetti:

"Gaziantep'te ikramlara, sunumlara biraz daha fazla özen gösteriliyor. Kadınların misafirlerine ikram edecekleri yiyecekleri biz hazırlıyoruz. En güzel şekilde, yorulmadan misafirlerini ağırlamalarını sağlıyoruz. Kadınların, hazırlık telaşlarını biz üstlenmiş oluyoruz. Dışarıdan alınmış bir ürün gibi olmadığından, kendileri hazırlamışlar gibi misafirlerine sunabiliyorlar. Bu da hoşlarına gidiyor."