SİİRT (AA) - Siirt'te işitme engelliler, eğitime katkı amacıyla 7 okulu boyadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Siirt İşitme Engelliler Derneği iş birliğiyle başlatılan çalışma kapsamında engelli 6 genç, 7 okulun boyasını yaptı.

İşitme engelliler, son çalışmalarını Doğan Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Durmuş Güçlü İlkokulu'nda gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Lokman Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin sosyal faaliyetlerde yer alabildiğini göstermek amacıyla, kenar mahalle ve köy okullarına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yardımda bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini anlatan Özdemir, "Engeli olabiliriz ancak topluma faydamızın dokunmasını da çok isteriz. Öğrencileri sevindirmek bizi son derece memnun ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Özdemir, bundan sonra da eğitim kurumlarına yönelik desteklerinin süreceğini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Siirt Gönüllü Kulübü temsilcisi Özcan Özmazı, engellilerin sosyalleşmesinin önemine değindi.

Örnek bir davranış sergileyen dernek üyelerine teşekkür eden Özmazı, "Amacımız engelli kardeşlerimizin gönüllü faaliyetlerde yer almasını sağlamak. Onların heyecanı, bizleri de heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.

Öğretmen Osman Turhan, okulun boya ihtiyacını engellilerin gidermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Engellilerin okulu boyamasının, öğrenciler için çok güzel bir örnek olduğunu belirten Turhan "Bir şeyler yapabildiklerini herkese gösterdiler." diye konuştu.