İŞKUR, Adıyaman'da bu yılın ocak-ağustos döneminde toplam 2 bin 443 kişiyi işe yerleştirdi. Söz konusu dönemde işe yerleştirilenlerin oranı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 80 arttı.

İstihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasını amaçlayan İŞKUR, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yıl başında başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor.

İŞKUR Adıyaman İl Müdürü Emin Yücekaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'un 2016'da bin 336 kişiyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

2017'de 2 bin 443 kişinin işe yerleştiğini ifade eden Yücekaya, şöyle konuştu:

"2017'de bin 325 erkek işe yerleşirken bin 118 kadın işe yerleşti. Bu yılın ocak-ağustos döneminde İŞKUR personeli, iş arayanlara verdikleri danışmanlık hizmeti kapsamında 14 bin 616 bireysel görüşme yaptı. Danışmanlarca yapılan ziyaret sayısı ise iş yerlerine 2 bin 47, eğitim ve öğretim kurumlarına 134 ziyaret gerçekleştirdi. İşe yerleşenler ağırlık olarak tesis makine operatörleri, sanatkar ve ilgili işler, büro hizmet ve satış elemanı sektörlerinde yaşandı."