İZMİR (AA) - İzmir'in Konak ilçesinde bir iş yerinde çıkan yangında, aynı binanın üst katlarındaki dairelere ulaşan dumandan etkilenen yaşlı kadın hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Kahramanlar Mahallesi 1397. Sokak'ta üç katlı bir binanın altında motosiklet parçası satışı ve tamiri yapılan iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler üst katlara kadar yükseldi.

Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Bina sakinleri ise kendi imkanlarıyla dışarı çıktı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.

Bina sakinlerinden Hatice Fakabasmaz (77), dumandan etkilendi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin ardından Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine kaldırılan Fakabasmaz, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yangının çıktığı sokakta yaşayan Yasemin Bozaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama sesi duyduğunu ve arkasından alevleri gördüğünü söyledi.

Hemen itfaiyeyi arayıp durumu bildirdiğini dile getiren Bozaba, evlerini boşalttıklarını ve yangının kısa sürede büyüdüğünü ifade etti.

Söz konusu iş yerinin kullanılamaz hale gelmesine, aynı binadaki evler ile sokakta park halindeki bazı otomobillerde hasara yol açan yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışma başlatıldı.