Ensar Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından Suriyeli ve Türk gençlerin kaynaşması ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla "Kardeşimle İkinci Evimizdeyiz" projesi başlatıldı.

Şube Başkanı Abdulkadir İyikasap, vakıf binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında yürütülecek projelerinin gençlere büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Amaçlarının Suriyeli ve Türk gençleri kaynaştırarak sosyal gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu belirten İyikasap, projenin ilk etapta 320 genci kapsayacağını anlattı.

Projenin gençlerin ihtiyacı doğrultusunda hazırlandığına dikkati çeken İyikasap, şunları kaydetti:

"Gençlere okuma ve çalışma ortamı hazırlayarak, onları zararlı eğilimlerden kurtarmayı hedefliyoruz. Gelişimlerine katkı sağlayarak onlara milli ve manevi değerler kazandırmak istiyoruz. Araştırmalarımız sonucunda Suriyeli gençlerin çalışmaya ve sosyal ortama ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Kendi gençlerimizin de daha çok ev dışında zaman geçirdiğini gördük. Yabancı uyruklu gençlere Türkçe dersi vereceğiz. Kitap okuma salonları oluşturacağız. Onların ilgi alanları ve yeteneklerine göre faaliyetler düzenleyeceğiz. Üniversite hocalarıyla gençleri buluşturarak söyleşiler düzenleyeceğiz. Bu projeyle gençlerin ikinci evi olacağız."

İyikasap, projenin 10 ay devam edeceğini bildirdi.