LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC'de yayın yapan Afrika gazetesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren karikatürü sayfalarına taşımasının mizahla, fikir özgürlüğüyle hiçbir ilgisi olmadığını, görselin, hakaret, ırkçılık ve aşağılama içerdiğini belirtti.

Bakan Serdar Denktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Afrika gazetesi tarafından kullanılan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını aşağılayan görsele karşı Kıbrıs Türk toplumu içinde ciddi bir tepkinin olduğunu bildirdi.

Yayınlanan görseli mizah diye nitelemek veya buna tepki koyan kişileri "eleştiriye, fikir özgürlüğüne tahammülü olmayan kişiler olarak" göstermenin, aymazlığın en bariz örneğini teşkil ettiğine dikkati çeken Denktaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Fikir özgürlüğü, kimseye bir başkasını aşağılama hakkı vermez. Bir ülkeyi temsil eden kişiyi küçük düşürmek ve bunun üzerinden bir milleti aşağılamak asla ifade özgürlüğü değildir. Afrika gazetesi eğer bugün özgürce yayın yapabiliyorsa bunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz 1974’te, faşist Yunan cuntasının Kıbrıs’ı faşist Yunan yönetimine bağlamak amacıyla giriştiği darbeye karşı evlatlarının hayatı pahasına bizleri koruması sonucunda yapıyordur.

Görselin mizahla, fikir özgürlüğüyle hiçbir ilgisi yoktur. Görsel, hakaret, ırkçılık ve aşağılama içermektedir. Afrika gazetesini şiddetle protesto eder, halkımızı hiçbir provokasyona gelmemesi konusunda uyarmayı görev bilirim. KKTC’de fikir özgürlüğü vardır. Kıbrıs Türk halkı her türlü mizaha hoşgörüyle yaklaşan bir halktır. Ancak kimse bize böylesine hakaret ve aşağılamayı 'mizah' diye yutturmaya kalkmasın. Unutmayalım ki sınırsız özgürlük özgürlüklerin sonunu getirir."